Tilausmatka Helsingistä Mänttään // Elokuu 2015

VARAA UPEA TILAUSMATKA

Haluatko varata upean ja ainutlaatuisen elämysmatkan yritykselle, yhdistykselle tai muulle ryhmälle? Ota yhteyttä ryhmämyyntiimme tai täytä tarjouspyyntölomake sivun alalaidasta, niin otamme sinuun yhteyttä! Matkustusajankohta on elokuu 2015.

SERLAchius-museot

Taidemuseo Gösta on uudistunut –  Kartano on saanut rinnalleen 5 700 neliömetrin laajennusosan, paviljongin. Kartanosta löytyy Suomen kultakauden taiteen helmiä, paviljongista yllättävää nykytaidetta.  Alueella on upean arkkitehtuurin lisäksi ravintola, kahvitupa, museokauppa, puisto ja saari.

Toinen Serlachius-museo, Gustaf nimeltään, sijaitsee Serlachius-yhtiön entisessä pääkonttorissa Mäntän keskustassa. Tutustu Paperiperkeleeseen, metsäteollisuuslegenda G. A. Serlachiuksen tarinaan, kahdeksan kohtauksen dramatisoidulla reitillä.

Lue lisää kohteesta: www.serlachius.fi

Paimen
Carl Larsson, Paimen, 1888, öljy kankaalle. Kuva: Per Myrehed.

OHJELMA

 • Matkaan lähdetään aamujunalla Helsingin päärautatieasemalta Tampereelle.  Oranssipaitainen junaisäntämme vastaanottaa vieraat lähtölaiturilla.  Mukaan pääsee myös radanvarsiasemilta.  Junassa opas kertoo 1800-luvun yleistilanteesta ja Tampereen lähtökohdista.

• Bussi Mänttään lähtee Tampereen rautatieasemalta pääovien edestä. Mukana retkellä on Mäntän kulttuurikohteet tunteva matkanjohtaja. Matkalla kuullaan kiinnostavia tarinoita Mäntän historiasta ja nykypäivästä sekä nähdään pala Tamperetta.

• Ensimmäinen kohde on  Serlachius-museo Gösta. Taidemuseolla tutustumista oppaan johdolla ja / tai omatoimisesti näyttelyihin, vanhassa kartanossa , Suomen kultakauden taiteen merkkiteoksiin ja uudessa paviljongissa kiinnostavaan nykytaiteeseen. Katsottavaa riittää myös kartanon upeassa puistossa, Taavetinsaaressa ja museokaupassa.

• Göstan ravintolan maittava erikoismenu tarjoillaan halukkaille ja sen voi varata etukäteen. Vaihtoehtoisesti voi kahvitella pihapiirin kahvilassa. Ruokailut ja kahvittelut maksetaan paikan päällä. Ravintolaan ja kahvilaan siirrytään Göstan edestä oppaiden johdolla.

• Siirrymme  bussilla Serlachius-museo Gustafiin, paperiyhtiön entiseen vaikuttavaan pääkonttoriin.

• Gustafin näyttelyt: Paperiperkele - suomalaisen metsäteollisuuden uranuurtajan elämä ja afäärit kahdeksan dramatisoidun kohtauksen reitillä. Muut näyttelyt: Apteekkarin kauppahuone, Gustafin enkelit - operaatio taidekaupunki, Metsästäjät. Museokauppassa voit nauttia virkistävän kahvikupillisen tai vaikkapa Savontilan omasta maidosta valmistettua jäätelöä.

• Gustafin taidenäyttelyn jälkeen nautitaan silmäyksiä Mäntän muista hullaannuttavista nähtävyyksistä bussin kuljettaessa vieraat takaisin Tampereen rautatieasemalle, josta matka jatkuu junalla takaisin Helsinkiin illalla. Paluumatkalla vaihdamme ajatuksia mieleenpainuvasta päivästä.

TARJOUSPYYNTÖ

Haluatko tälle matkalle yli 10 hengen porukalla? JÄTÄ TÄSTÄ TARJOUSPYYNTÖ,  niin yritys- ja ryhmämyyntimme ottaa sinuun pian yhteyttä!


Museojuna

ELOKUU 2015

HELSINKI - MÄNTTÄ - HELSINKI

–> sopimuksen mukaan
<– sopimuksen mukaan

OHJELMA JUNASSA:

Katso esittelytekstit

-->